Studeren is een tijd van veel vrijheid, maar ook een drukke periode. De meeste studenten hebben op maandelijkse basis niet veel te besteden en werken vaak (naast hun studie) lange dagen. Hoe kom je als student in Nederland aan een extra zakcentje en aan een betaalbare woning? Het vinden van een (betaalbare) woning is erg lastig, zeker als student. Studenten zijn namelijk niet altijd de eerste keus van een huisbaas, ze hebben vaak feestjes, zorgen soms voor overlast. In de meeste gevallen is het verstandiger om opzoek te gaan naar een werkend persoon.

Los met het ene probleem, een ander probleem op

Wanneer je een ondernemend persoon bent en niet bang om een risico te nemen kun je het volgende proberen. In een interview met Elon Musk, de oprichter van Tesla vertelde hij het volgende. Om gedurende zijn studie aan onderdak te geraken huurde hij een grote woning, in deze woning liet hij zijn vrienden en medestudenten wonen tegen een kleine betaling. Ditzelfde kun jij ook doen, ga op zoek naar een grote woning in het centrum of dicht bij een hogeschool of universiteit. Het liefst een woning met een groot aantal slaapkamers, anders is het verstandig om een container te huren en zelf aan de verbouwing te beginnen. Je huurt de woning voor bijvoorbeeld € 1.700,- per maand. Wanneer jij hier 5 andere bewoners voor vindt en de kamers onderverhuurt voor €500 per stuk haal jij per maand €2.500,- op. Hier gaan nog enkele kosten af voor de energie en wifi, maar je woont zelf geheel gratis!

Speciale woning platformen gericht op studenten

Ben jij niet zo ondernemend en speel je het liever safe? Schrijf je dan in op een platform wat gericht is op studenten. Je kunt hier aangeven in welke stad je studeert en naar wat voor woning je op zoek bent. Het werkt simpel, hoe lang je lid bent hoe eerder je aan de beurt bent voor een nieuwe woning. Ook zijn er sommige plaatsen waar er wordt gewerkt met lotingen. Momenteel zijn deze platformen gericht op de grootste studentensteden van Nederland.