Over het algemeen zijn de transportkosten van grote bedrijven relatief lager dan de transportkosten van kleine bedrijven. Omdat het grote bedrijven hun producten en goederen vaak op een efficiëntere manier vervoeren, zijn de kosten per verzonden product vaak laag. Daarom kan het voor kleinere bedrijven interessant zijn om gebruik te maken van groupage transport. Bij groupage transport worden meerdere kleinere ladingen gecombineerd en samen in een container gestopt. Dit zorgt ervoor dat meerdere kleinere bedrijven samen hun goederen kunnen vervoeren en gebruik kunnen maken van de voordelen die grote bedrijven ook hebben. Daarnaast worden er geen halfvolle containers vervoerd, waardoor het logistieke proces efficiënter ingedeeld wordt. Doordat de huur van een container dus over meerdere bedrijven verdeeld wordt, wordt het kostenplaatje voor kleinere bedrijven een stuk interessanter. Groupage transport is mogelijk naar veel landen. De meest voorkomende transport is groupage transport Duitsland.

Transport naar Duitsland

In Nederland zijn veel bedrijven actief die hun producten exporteren naar Duitsland. Qua locatie is Duitsland natuurlijk perfect voor Nederland. Naast dat Duitsland het buurland van Nederland is, zijn er verschillende vervoersmogelijkheden. Zo kunnen producten getransporteerd worden via wegtransport, wat de meest gebruikelijke optie is. Verder is Duitsland ook goed te bereiken via zeevracht en luchtvracht. Vooral bij echt grote ladingen die vervoerd moeten worden, is zeevracht een gebruikelijke optie. Door deze transportopties te combineren met groupage transport, weet u als bedrijf de producten op een zo’n milieuvriendelijke optie te vervoeren. Wanneer u veel producten heeft die naar Duitsland vervoerd moeten worden kunt u kiezen voor FTL (Full Truck Load) transport. Hierbij hebt u genoeg producten om een hele vrachtwagen te vullen. Deze rijdt dan in een keer naar de plaats van bestemming, waardoor het vervoer van de producten erg snel is.

Transport naar Polen

Naast dat veel transport vanuit Nederland naar Duitsland gaat, mag de rol van Polen ook niet onderschat worden. Wanneer u uw producten en goederen wilt vervoeren naar Polen zijn er verschillende bedrijven die u in kunt schakelen. Voor transport polen zijn er verschillende punten waar u rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen hoe u de goederen vervoert wilt hebben. Dit kan onder andere via wegtransport, luchttransport of zeetransport. Daarnaast kunt u kiezen voor groupage transport om het transport zo efficiënt mogelijk te maken. Dit kan u uiteindelijk ook veel geld schelen, omdat de kosten bij deze optie vaak goedkoper zijn. Kortom, het vervoeren van uw producten en goederen naar Polen is zeker goed te doen, er zijn dus wel een aantal punten waar u rekening mee moet houden.